Thursday, May 22, 2008

tagging thing lagi...tapi ni best sikit

Assalamualaikum,

tadi sibuk nak baca blog si dhany sarip, sekali rupa2nya, diri sendiri kene tag...terpaksalah buat, dengan niat yang ikhlas, (insyaALLAH)...haha...ni soalannya...


[1*] Berapa lama anda dah sertai usrah?
entahlah, adalah dalam 10 tahun kot...start masa sekolah menengah, 1995...haha..lama rupanya...eh, 13 tahun arr..huhu...

[2*] Bagaimana anda boleh sertai usrah?
dah dijawab, kat sekolah, starting with usrah dengan ustazah...then continue, and continue...and continue lagi...

[3*] Kenapa anda menyertai usrah?
terlalu banyak manfaatnya, dapat mendidik hati dan perasaan, agar dapat menjadi seorang mukmin dan muslim yang lebih baik, dan semakin baik...(insyaALLAH)

[4*] Tiga perasaan anda setelah menyertai usrah
sangat2 seronok, merasa terlalu banyak kekurangan, perlunya mendidik orang lain, tiga je kan? haha

[5*] Lima perkara yang anda dapat selama menyertai usrah
lima je? rasanya, satu cukup kot...apa yang saya dapat, adalah didikan, tarbiyah kepada hati, supaya lebih mengenali ALLAH, dari segi dan skop yang berbeza daripada apa yang kita biasa tengok...then, bila lihat dan baca sirah Ar-Rasul terchenta, terasa sukarnya, dan menusuk kalbu..kalau tak ikut usrah dan tarbiyah, mungkin rasa biasa je kot...entah


orait, lepas ni, nak tag orang lain lak...keh keh...sedia;

1. mujahid
2. zaido (dalam fotopages pun boleh jawab tau)
3. fuad abdullah (sape suruh ada blog)
4. puan aliya ibunda layth
5. abyd

cukup arr, nanti yang lain orang lain tag pulak...rite...huhu

seronok kene tag...kah kah kah...

2 comments:

hapizan said...

ikhlas ek jawapan ni...!!?? huahuahua..

Zaid said...

waduh3 gue kene jugak rupenye.

(teringat usrah ngn zak di skolah...)