Wednesday, December 14, 2005

Kembara Ukhuwah Pantai Timur

Assalamualaikum

so, its me again...so, alhamdulillah, pagi nan indah ni, beberapa perkara menarik telah berlaku, seronok sangat2...yelah, bila sahabat2 yang lama kita tak jumpa, tiba2 muncul depan mata, kan? so, abg rizza dan manaf, dua "orang lama", datang jb malam tadi, seronok, cerita2, and bukan sekadar borak2 kosong, tapi dengan beberapa objektif yang dirancang...insyaALLAH, abg rizza akan stay sampai esok, tapi manaf katanya, akan kembali ke rumah pagi ni, takpelah, nak buat macamana, semua orang dah kerja, takkan nak paksa duduk sini, kan?

anyway, tiga empat hari yang lepas, alhamdulillah, telah berjaya menunaikan hak2 seorang muslim ke atas saudara muslimnya, dengan menziarahi rumahnya, walaupun jauh, namun, tetap digagahi jua...awalnya, ke taman universiti, rumah junior sekolah dulu, aliya murshida, dia nikah pagi tu, dan sebagai salah sorang orang tua, datang menziarahi, lagipun, nak tahu gak macamana muthanna tu, hampeh gak, same jer perangai, nakal!! haha...


then, selepas berhempas pulas, terus bertolak ke pahang, dengan ikhwah2 yang lain. sampai ke keratong 2, selepas 3 jam perjalanan...letih gak, tapi semangat tetap kuat! hehe...majlis perkahwinan 'athif, kali ke tiga, sampai2 jer, keluarga belah suami baru nak bertolak balik. so, layan jap, amik gambor awang...ehhehe...lepas makan, terus bertolak lagi, kali ni, destinasi, kuantan...

sebelum kuantan, d gambang, singgah sebentar d rumah abg rizza, the "OTAI" lama ikhwah sini, best betul! sorang yang sangat sayang kat anaknya, mujahid, tapi email abu mus'ab, takde hasil...anyway, makan lagi kat rumah mamat ni..letih tul! asik makan jer...then, terus ke rumah sorang lagi ikhwah, umayr, lagi best! layan giler..borak2 tentang kisah2 silam dan terbaru...bestnyer...

pagi esoknyer, ke rumah indra, sorang lagi ikhwah yang terapung2 di atas air, dengan pelbagai spekulasi...haha...seronok tengok family dia, memang ceria, giler arr..walaupun sederhana, tapi hati senang, alhamdulillah, bagus gak family dia nih!

lepas tu, terus running balik jb, sampai jb lebih kurang 3ptg, letih badan, sebab drive straight 3 jam, hehe, lama dah tak drive lama2, dah tua2 nih, letih gak! target, nak drive jb-kelantan, mungkin 8-10 jam, sebab kuala terangganu, pernah buat 8 jam balik terengganu...nak try kelebihan badan ni..


okeh, cukup dulu, nak buat kerja lak, dah 9pg! alamak! kerja banyak!

wassalam...


-zakri terkejar2...-

gambor2 kat kzhf.modblog.com haha..

2 comments:

Hana' said...

8-10 hours is doable,
I've tried 13 hours, but at the end badan macam sotong jugak la, mata pun terkulat-kulat :p

zakri said...

haha! best2...13 hour, straight? tak pernah, tapi pernah buat dalam belas2 jam gak, tapi pergi dan balik...haha..