Tuesday, November 03, 2009

need help

Assalamualaikum,

did you notice what has become to my blog? ooo...man...

so, anyone can help me out? macamana nak letak balik all the link to the side back..tension gak nih...

thanx in advance...nak try theme baru, last2 jadik macam ni..agak bengang gak..

so pleaseee....

12 comments:

Myra said...

haha.. ni mcm kes tak save semua link tu sblm tukar template je. Ade simpan tak. Kalau takde simpan, nnt kene buat link tu balik satu persatu secara manual.

zakri said...

not the link. link tu ada, kalau perasan, kat bawah, lepas all the post tu...tu yang bengang. semua dah ok. cuma kedudukannya kat bawah...

perasan tak?

Mashizaki Keikan said...

takdakpun link tu...

zakri said...

bawah tu...

kan ada anda bijak jauhi zina...

and so on...itu sepatutnya kat sebelah kanan

Mashizaki Keikan said...

ada je kat sebelah kanan. komputer nta kot yang bermasalah. haha~

Dr Mom said...

kalau tukar theme lain, ok tak? sometimes the theme mmg tak betul skit. i usually test first then tukar if things become like this

zakri said...

Ammar: yeke ada kat sebelah kanan? bukan kat bawah ke?

blog dakwah circle (batch10) pun sama, setting lari ke?

Dr Mom:theme dah ok..

cuma bile edit layout, sebab nak masukkan link, theme jadi bengong, semua turun ke bawah. and kalau theme lain, pun sama. sebab setting dah lari. kalau tukar setting theme jenis lama, baru okeh...

sob sob...

cuba jaya said...

salam, masa nk post something tu ade guna readmore yg baru tu eh?
cuba masa save sst post tu,pg kat post option kemudian click post date and time dgn set date and time bkn guna automatik.

post options-post date and time - set date and time

* tp selalunya setuap kali breakpage uk newpost then klik yg tu baru jadi, taktahulah yg sedia ade ni blh ke tak ubah. selamat menggodeh!

cuba jaya said...

setuap kali breakpage uk newpost

* pembetulan

setiap kali breakpage utk newpost baru widget tak ke tapi. insya Allah lah

zakri said...

incik cuba jaya:

saya tak faham apa sebenarnya yang incik nak beritahu. saya tak pandai sangat bahasa short-short term ni

terima kasih

Myra said...

Ish, geram la pulak. Nampak tmpt yg patut ade link tu, tp mmg tak keluar pape.

Ni yang buat ana nak tgk coding die. Meh sini. Cuba bagi template tu kat ana, nnt ana try tengok.

Email la senang.

zakri said...

hhee,,

masalah dah selesai...puas gak godek xml die...tukaq2...last2 jadi..jajajaj

ketawa jenis baru