Friday, May 22, 2009

Because of why i'm buying this DSLR Camera?

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, pada Disember tahun lepas, diri sendiri telah berjaya membeli sebuah kamera DSLR, Canon 450D, yang menjadi idaman sejak 2-3 tahun yang lepas. lama dah mengidam untuk dapatkan kamera ni. selalu ke kedai, tengok jenis2 kamera, tengok jenis, ada Canon, Olympus,  Nikon, Sony, Minolta dan lain2 lagi. 

terasa macam best je tengok, survey harga, bincang2 dengan kawan yang dah ada DSLR, pinjam kejap2....dan alhamdulillah, akhirnya ia menjadi kepunyaan sendiri, selepas mengalirkan air liur lama sungguh2....

then, suddenly, i'm thinking, why i'm really keen to buy this camera? why should i buy it in the first place? it is because other people buy it? or because of the lovely pic that can be taken from this camera? or just my nafsu? want to get something great?

i dunno...and when i'm start thinking like that, my heart spinning, and feel guilty with all the money that has been "burn" to buy this camera....it's not cheap dowh...the kit only, has been rm2,400.00, and then, the speedlite, other thing, battery, and filter. what the heck? why?

then, i look back to picture i've been taking for this 5-6 month, and i realise, there is something i can do with this camera. not only to "puaskan hati" only, or maybe "puaskan nafsu sendiri" je, but i realise, there's something good about it.

it started, when people asking me, "zakri, boleh tak tolong jadi cameraman untuk program this", and then, again, somebody ask me if i can help with the some program over there, and here...

after that, my heart feel "legaaaanyaaa", and also feel great. alhamdulillah, my camera can do something good, or maybe great!! haha...insyaALLAH, i'll use it for something better, and better...hopefully...

and again, hopefully, my spirit will grow with my healthy also. last 4 week is miserable to me. i've got backpain, i dunno how to write it, but my back jurt too much...first time because "pusing2 kerusi masa jaga final exam", and two night i can't sleep. and second time, "salah pusing badan masa letak afifah", so it hurt so much. 3 time i go to abang din, tukang urut best...and alhamdulillah, after 4 week, i'm back on track...hopefully, my back didn't give much trouble in future.

amik gambar ni penat sangat. lagi penat dari orang bersukan seharian. sebab orang sukan berehat, and tak main semua sukan. but photographer must go everywhere that have event...hoho....paling senang, masa program dalam dewan, focus on activiti kat pentas, and people reaction..


i love my camera, i love my job, i love this "art", art of photography eventhough i'm not that great in taking picture...hahaha...

alhamdulillah, at least my camera can be usefull to our dakwah...

next: futsal at taman pulai utama!!! yeah!!!!

3 comments:

+akufobia+ said...

tak sabar nak tengok gambar futsal.lalala.hu.sakit belakang sebab selalu main badminton kot.salah stretching ke.ngee.tanya la doctor hanif.hoho.

zakri said...

main badminton tak ajak sseehhhh....

TawfiqRahmat said...

kena warm up bebtol kot.. huhu..