Thursday, January 08, 2009

EVIL STAR


Assalamualaikum,

dalam kehangatan krisis di Palestin, diri sempat membaca satu buku cerita...actually, nak jadikan sebagai habits, untuk selalu membaca. at least, one day, one chapter pun jadilah...tak kesah apa buku pun...buku STATISTIK SPATIAL, introduction to AJAX (yes, saya budak baru belajar), and so on...so, currently, terpaut pada satu buku cerita, oleh Anthony Horowitz. ada 5 siri. 

dah diberitahu sebelum ni. anyway, first book, Ravens Gate dah khatam (sadaqALLAHul 'aziimm...), so sekarang baca second book, EVIL STAR. dalam buku tu, ada cerita tentang Nazca Line. and i'm keep wondering, what is Nazca Line? the book tell that at PERU, there a line made by human being, thounsand year before, and its some sort of very unique, because we cannot see it horizontally, so, we need to get into airplane, or heli. and the line, soooooo straight, macam diukur oleh juru ukur yang bagus...so, this is the Nazca Line


and kawasan dia, sangat2 besar....nak lebih tengok? ke sini


that's all for today...actually nak post benda lain, tapi disebabkan dah jumpa this exciting thing, so, terus jelah..esok pulak post yang lain....actually, nak komen gak something...tapi nanti2 jelah..nak balik, jumpa pipah....

1 comment:

wanie said...

pipah dia saja lah...