Monday, August 07, 2006

Percutian yang menyeronokkan...

Assalamualaikum,

------------------

sebelum ni, pernah terfikir tentang ini, dan lama dah rasanya nak tulis about this topik, topik tentang percutian, honeymoon and so on..lagi2 bila tengok kawan2 yang belajar oversea, berjalan all over the country, dengan pemandangan yang cantik, and so on...

biasanya, kalau pergi tepi laut, i'm enjoying suasananya, angin bertiup, ombak, if i go alone, memang conform, layan je sorang2, walaupun sejam and so on...even kat fakulti pun, ada masanya, i'll stop by, to see the scenery, the beautiful of cloud, mountain and so on..people will asking, why i'm doing such a fool thing, like standing and looking to nothing...but to me, itulah kejadian ALLAH yang sangat hebat, tak mampu dinyatakan dengan kata2...layan angin, my office@lab on third floor, so, angin agak kuat arr..so, quite ok..layan bosan...tension buat keje, kuar jap, layan angin..best giler...but to other people, this is silly...

back to the topic, memang jelous tengok all the people jalan2, amik gambor and so on..nak pegi gak, tergerak hati untuk join...and kalau boleh, amik cuti, g jalan2 all over malaysia...kan?best sangat, but then, dengan tugasan and tanggungjawab yang bertimbun tinggi, dengan tanggungjawab dalam tarbiyah lagi, tanggungjawab dengan kerja, akademik lagi, so, memang tak sempat nak fikir benda2 ni lagi...penin kepala...adeiii....

tapi, fikir balik, takpelah, tak dapat bercuti seperti orang lain, berlari2 kesana sini, dengan pelbagai agenda masing2...bercuti sakan...takpelah, its ok for me, stay over here, and jalankan tugas2 yang diberikan...takpela, at least, amik cuti seminggu, balik kampung, that enough for me...dengan pelbagai masalah yang berbangkit, ok gak, legakan kepala sikit...then, balik semula ke sini, penin balik, lagi penin mungkin, sebab banyak nak kene wat, yelah, dengan macam2 lagi..hehe..takpela...

lagipun, dah almost 2 years, tak balik kampung...rindu gak nak jumpa sepupu2 yang kecik2 cute tu...nak main2 dengan dieorg...bestnyer...balik kampung, not like other people, berjalan and so on..balik kampung, memang stay kat kampung je...yelah, takde kenderaan pun..so, jalan2 dalam kampung je, tak pun g muzium negeri, tu jelah...hehe...

oklah, lagi fikir, lagi tension..kat sini banyak keje nak kene wat, nak settlekan tarbiyah, nak settlekan untuk adik2 lagi, nak kene fokus pada kerja, pada projek master lagi, dengan assignment yang tak pernah jemu diberikan...aduiilaa...entahla...xtau gak...takpe, tahan jela...

wassalam

-zakri-
-indahnya iman dan islam bersulamkan ukhuwwah...-
-cinta tanpa syarat-
-nak sangat g cuti...-

5 comments:

Anonymous said...

Zak,
apapun, kuatkan smgt yek..
Jangan mengalah..Inilah jln dakwah..=)
-hf-

cahaya^kebaikan said...

bawa adik usrah g tasik utm

zaid said...

zak! sebelum kitorg kawen musti pegi road trip sama2...jelajah satu mesia haha.

Anonymous said...

Da'wah mmg takkenal rehat.. tapi jiwa e2 kadang2 perlukan rehat..
carilah masa untuk merehatkan jiwa..takut2bila jiwa penat kita langsung tak semangat nak berda'wah..
na'uzubillah
btw.. rebutlah 5 sebelum dtg 5!!!!

zakri said...

dakwah memang perlukan rehat? mmm...tak tahulah...nak kene sambung journal ni...sambungan entry baru...