Wednesday, August 09, 2006

Badges...

Assalamualaikum,

semalam, g bank BCB, utm skudai..pakai badges free palestine...then, salah sorang dalam bank tu, tegur about that badges...so, promosi berjaya...

person: "kat mana beli badges tu?"
me: "kat kelab ****"
person: "hasil jualan ke sana ke? (means palestine ke?)"
me: "sebahagian, should be"

-end-

terfikir, betul ke? rasanya betul kot...tapi, memang ada sebahagian diberi pada palestin (dalam kes tertentu)...

anyway, just nak cerita, people are start aware about palestine ni...so, merancang, at least, untuk sedarkan orang supaya ingat 21 ogos as hari al-quds sedunia, tak dapat satu malaysia, satu johor, dapat kat utm pun jadila...rancang untuk buat poster2 kecil, just A4, then ada sign, besar2, 21 OGOS...tahukah anda? bawah sikit, hari memperingati masjid al-aqsa, masjid ketiga umat islam...and so on...simple2, and nice, cukup orang faham pengertiannya...at least, jadi pemangkin untuk mulakan kempen palestin...

okeh, cukup dulu...enough is enough...

--------------------------

teringat, apa jadi kat al-quds, masjid al-aqsa sekarang ni...berita terus lenyap...semua tertumpu pada lubnan...

"ya ALLAH, selamatkan rakyat Palestine,
andai kau matikan mereka,
matikanlah mereka sebagai syuhada',
menjadi teman di syurga kelak...

ya ALLAH, selamatkanlah rumahMU,
tempat KekasihMU mi'raj ke langit,
tempat rumahMU yang ketiga mulia di dunia,
tempat Isa turun kelak, memerangi dajjal,

selamatkanlah al-aqsa,
selamatkanlah al-aqsa,
selamatkanlah al-aqsa..."

-zakri-
-indahnya iman dan islam bersulamkan ukhuwwah-
-cinta tanpa syarat-

7 comments:

Rockerz said...

Hai, Anda mempunyai blog yang hebat! Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website kerja dari rumah. Peluang kerja dari rumah di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Karl Hiunzm said...

Hai, Di antara banyak blog yang saya lawati hari ini, blog anda antara yang hebat. Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website kaya dengan cepat. Peluang kaya dengan cepat di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

.:`abyd:. said...

tahniah! ^_^ jom meriahkn minggu palestine! [tp tarikh xkonfem lg la..] heheh.

alQuds mekar di ingatanku.

zakri said...

kurang hajar, selamba je iklan kat blog orang...hampeh betul!!

cahaya^kebaikan said...

kurang hajar?huhu..alang-alang entry for palestin, apakah salahnya..

zakri said...

bukan palestin...tu takde masalah...kat atas tu, kurang ajar betul...selamba je iklan kat blog orang...tak malu ke?

Anonymous said...

oh..semua blog pun kena kut..kena set kawal comments only approved by owner..wallahualam