Monday, June 12, 2006

as for one day...jubey

assalamualaikum...

------------------

disebabkan ni blog zakri, and akhir2 ni, zakri mula kehilangan sahabat2 yang best...sedih giler...so, kene arr wat cerita about my friend nih...

-----------------


masa tingkatan satu, ayah hantar diri sendiri ke sekolah Hira', time tu, kenal abg je, dengan taufiq, and then, yang lain, semua tak kenal...time tu, baran gak arr...main chess ke, mesti tak boleh, sebab tak sabar kan...hehe...and masa tu, katil double, abg duduk atas, and me kat bawah, time tu, tak kenal sorang pun, and dorm asrama tu, ada tiga, duduk tengah2 rasanya..then, kenal seorang kawan ni, dia gempal2, cute2, chubby2 lah kiranya...tapi tak geram kat dia, rileks je...dia selalu jadi mangsa buli masa form 1 dulu...then, masa form 2, pindah ke jb, and he stay kat hira...

after 2 years, dia pulang ke jb, and kami satu sekolah sekali lagi...and he still the same, chubby as ever, until now...and still jadi mangsa buli zakri masa sekolah...tapi, caranya berbeza kini, semua dah "matang" sikit...adn we become best friend, with amadQ, g makan, program sesama...dan dia telah dilantik jadi pengawas, a good one, not like me...hehe...and dalam group nasyid sekolah sesama gak, dia jadi apa ntah, tapi gabungan memang sedap...both of us selalu tido sekolah, eh, dia duduk asrama...selalu lepak2 sama...dekat2 SPM, selalu gak study, amik gambo belakang sekolah yang tak siap lagi..study konon2, padahal baca buku sambil dengar walkman...

after that, dia sambung ke matriks, for 3 month rasanya...and then, we meet again kat utm, dalam kelas yang sama, mekanikal pure...tapi lepas satu kelas, dia tukar kursus, amik elektrical-electronic...we in the same usrah for one year, then, akhirnya terpisah usrah, coz dia lebih menonjol...next year, dia join kelab iqra, and mula jadi penggerak, sangat2 menonjol bakat pengurusannya...

time tu, our usrah dah terpisah, bergerak dalam situasi yang berbeza...dalam PaLS pun begitu juga, penuh idea dan pengurusan yang menarik..membantu PaLS menjadi satu organisasi yang berkesan...tahun ni, dia tinggal di luar, selalu ke rumahnya, lepak di biliknya, tengok2, bincang2 dengannya...pergi ke HP beli dvd dengan dia, g KL dengan dia, tak selalu arr...

next year, dia tinggal di KTDI, bilik hujung, still lepak di bilik dia, layan2, main futsal dengan dia, main bola, time ni selalu main kat surau annur, crossing yang cantik, tapi stamina je kurang...and time ni, dia masih lagi bergerak dengan aktif di kelab..pergi ke ksppj time ni, and dia main wing rasanya, 9 sebelah..penat weh...

setahun kemudian, kami dikumpulkan kembali dalam usrah yang sama, masih sama, dengan gaya yang sama...selalu berbeza pendapat, gaduh2...kutuk2..main futsal, main bola, pergi ke HP, jalan2, g bando...macam2 buat sama2...pergi usrah naik van saifudin sama2...then, dia still macam dia...minatnya dengan bola, team MAN U, tetap d hati, hari sabtu, lepak di aliff..minat dengan nasyid dan lagu pun sama, dia boleh bezakan sedap atau tak lagu, bit, harmoni, yang zakri tak faham...

last two week, he said that, he's going to KL, working over there, dengan gaya yang mungkin sama...itulah zubair, gaya seorang pengurus, moga selepas ke KL, tarbiyahnya akan lebih mantap, dan lebih digilap lagi, moga perjalanan yang panjang ini, akan tetap diteruskan lagi, agar apa yang dipelajari dan dihadam di sini, mampu diaplikasikan di sana nanti, meneruskan cita-cita terbesar umat ini...

-------------
-zakri-
-sedih sorang lagi hilang...takpela...-

3 comments:

zaid said...

bey? mangsa buli?? hahaha...dia buli orang ade la.

tp perangai bey mmg sempoi gile. cool as ice, everytime. mmg respect lah die. :)

Karl Hiunzm said...

Hai, Di antara banyak blog yang saya lawati hari ini, blog anda antara yang hebat. Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website jana wang automatik. Peluang jana wang automatik di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

'Umayr SRA said...

Haha!

Zaid... Bey baik sangat ah. mane buli orang! Kutuk² je... hehe!

Zak... Kene tag ngan ana!
http://yeopmayuru.blogspot.com/2006/06/got-virus-via-tag-perfect-lover.html