Thursday, June 16, 2011

Mengantuk - perlu keseimbangan

Assalamu'alaykum,

hari ni, sangat mengantuk, i don't know why. mungkin effect dari semalam kot. tidor agak awal, jam 11 pm, tapi mungkin tak cukup, so, effect dirasa pada hari ini. adoi. masalah juga ni. dengan keadaan badan yang kekurangan rehat, ia akan memberikan tekanan (baca: stress) kepada otak dan badan, agar bekerja dengan lebih keras (baca: sebab sedikit lemah dari biasa, tenaga untuk perkara biasa berganda sedikit), dan akhirnya, akan membawa kepada perkara yang lebih buruk (baca: harapnya tidak begitu)


begitulah keperluan badan jasmani manusia, perlu rehat, perlu makanan, perlu minuman untuk terus bergerak melaksanakan kerja-kerja yang perlu. dan itulah yang selalu dikejar oleh manusia2 di bumi ini. betul ke? kerja untuk dapat gaji, so

gaji = makan + minum + beli barang untuk rehatkan badan

haha~ kesimpulan yang sengal (baca: bengo#g).

begitu juga keperluan ruh dan aqal (baca: akal). ruh juga perlu makanan, minuman dan rehat. akal juga sama, perlu juga keperluan2 yang telah disebut itu. dan rehat. seimbang kata orang melayu dulu-dulu (baca: betul ke orang melayu dulu2 cakap macam tu?)

anyway, seimbangkanlah keperluan diri anda.

akhir sekali, Ramadhan semakin menjelang tiba, hanya kira2 sebulan setengah sahaja lagi.

dan pada yang bangun awal pagi tadi, melihat gerhana bulan, tahniah, dan lebih WIN tahniah lagi kepada mereka yang mengerjakan solat gerhana....owesome!! but i'm not awesome enoughla, ayoo...because i wake up a little bit late, on 5.30am. so, i just see the last part of gerhana. tak sempat solat sunat pun, dah subuh..hua hua...


AWESOME~~

No comments: