Thursday, May 26, 2011

ITEX 2011 at KLCC

Assalamu'alaykum,

so, today i just want to share my happening friday, last friday, 20 Mei 2011. so, bermula dengan paginya, penulis perlu ke bengkel yang dianjurkan oleh pihak PUtra Sarjana, awal pagi dah bertolak ke dewan, dan selesai bengkel, berlari2 anak pulang ke rumah sewa, dan meminta jasa baik rakan serumah, saudara Awang untuk hantar ke LRT Sungai Besi.

bergambar dengan poster yang memenangi Gold Medal!!



kenapa nak ke LRT tengahari2, hari jumaat lak tu, aku tak solat jumaat ke? hehe~ pastinya nak solat jumaat....ini kerana tugas (baca: terpaksa ke? suka?) untuk menjaga booth di KLCC pada petang harinya. sekiranya bertolak selepas solat jumaat, maka pastinya tak sempat, kerana perjalanan lebih kurang sejam juga.

dari LRT sg besi, perlu turun di LRT Masjid Jamek, tukar menaiki LRT satu lagi, menuju KLCC. dan ketika "sibuk2" berjalan (baca: terkejar2 ke KLCC), orang ramai keluar dari LRT menuju ke masjid jamek, akan tetapi aku ke arah LRT? mm....hasrat sebenarnya untuk solat jumaat di Masjid As-Syakirin, di Menara Kembar KLCC, sebab tu terkejar2...dan walaupun dalam terkejar2, masih sempat lagi sampai sebelum azan habis berkumandang....dengan peluh sungguh2...haha~~ pengalaman...

selepas solat jumaat (baca: kali pertama solat jumaat di KLCC nih), terus call kawan, dan kami kemudiannya lunch bersama2 dalam suria KLCC tu...

Mr ROshidul explain how the language work using robot
dan akhirnya, sampai ke KLCC, untuk menjaga booth bagi pihak rakan seperjuangan. dan Alhamdulillah, poster yang dipertandingkan, memenangi medal EMAS (Gold Medal). tahniah buat saudara Roshidul!! so, some picture taken from the booth...

Mr ROshidul uploading the language into the robot


so, itu dulu, ada beberapa cerita lagi, but i think that's it for now...my eye tooo sleepy...aiyooo...

No comments: