Tuesday, May 31, 2011

nice and warm night

Assalamu'alaykum,

alhamdulillah, last night was a fabulous night for me, because at last, i can sleep nicely without any distraction from anyone..hehe...why? i don't know, pass few week, my sleep has been distract with some simple silly noise, and then i couldn't sleep for last 2-3 hours after that. so, this time, alhamdulillah, with heavy head, exhausted body, and tiring eyes, i can sleep with peace...hua hua..

Sunday, May 29, 2011

Jalan-jalan dengan family: Bazar JB

Assalamu'alaykum,

entry kali ini cuma berbual-bual kosong, nak add-upp sedikit aktiviti keluarga, bukan yang minggu ini, tapi minggu sudah. selain itu, nak kongsi satu tempat menarik di Johor Bahru, dipanggil Bazar JB.

afifah yang keletihan tidur sambil memegang pemegang pintu

Saturday, May 28, 2011

Bedah Buku: Transformasi Ramadan


Assalamu’alaykum,
muka depan buku Transformasi Ramadhan
 Usai sekali lagi menghabiskan satu lagi buku  yang menarik, iaitu buku Transformasi Ramadan, karya Ustaz Hasrizal (baca: lagi? Takde penulis lain ke?). buku ini sangat menarik, dan saya telah memilih untuk membacanya sebelum ramadhan menjelma, atau berdekatan dengan ramadhan, agar hati, akal dan fizikal dapat bersedia lebih awal, agar ramadhan tahun ini, menjadi lebih baik dari tahun lepas lagi. 

Friday, May 27, 2011

kumpulan Al-Mawlid

Assalamu'alaykum,

last night, masa tengah melepak2kan diri, ternampak satu video klip ni kat wall facebook....Amer Munawer kembali lagi, dan kali ini, bersama rakan2 artisnya dulu...bekas ahli kumpulan RUffedge, VE dan Innnuendo...wow, i never thought of this to come...but hidayah ALLAH, diberikan pada siapa yang DIA kehendaki, kan? anyway, ini video klip tersebut, gabungan ahli2 tersebut telah membentuk kumpulan al-Mawlid, macam panggilan kepada ayah je..hehe....

Thursday, May 26, 2011

ITEX 2011 at KLCC

Assalamu'alaykum,

so, today i just want to share my happening friday, last friday, 20 Mei 2011. so, bermula dengan paginya, penulis perlu ke bengkel yang dianjurkan oleh pihak PUtra Sarjana, awal pagi dah bertolak ke dewan, dan selesai bengkel, berlari2 anak pulang ke rumah sewa, dan meminta jasa baik rakan serumah, saudara Awang untuk hantar ke LRT Sungai Besi.

bergambar dengan poster yang memenangi Gold Medal!!

banyak cerita

Assalamu'alaykum,

nampaknya, tidak berkesempatan untuk update blog minggu ini. sebenarnya, ada perkara yang ingin dikongsi bersama, namun tahap migrain kepala yang sedang melanda kulit kepala, menyukarkan usaha mengupdate. gambar pun tidak sempat diedit untuk tatapan.

Saturday, May 21, 2011

Minggu sibuk ke ni? aisehhh~~


Assalamualaykum,

Minggu ini (16-20 mei 2011) merupakan antara minggu yang sibuk dengan pelbagai aktiviti. Walaupun pada hari selasa adalah hari cuti Wesak, namun, ia tetap disibukkan dengan pelbagai lagi perkara.

Bedah Buku: Online dengan Tuhan


Assalamu’alaykum,

Sebenarnya buku ini telah lama dulu dihadam, namun belum sempat untuk membuat sebarang “pembedahan” untuk menerangkan mengenai isi dalam buku tersebut. Dan disebabkan idea untuk menulis bedah buku tengah melimpah ruah, maka buku ini telah diambil kembali, diselak semula untuk dibuat “pembedahan” semula.

Thursday, May 19, 2011

Bedah Buku: ISK - satu pendekatan menarik

Assalamu'alaykum,

baru semalam menghabiskan buku Ini Sejarah Kita (baca: ISK), yang menjadi pujaan beberapa orang teman satu ketika dulu. satu modul pembangun diri yang berdasarkan sirah/sejarah umat ISLAM terdahulu. dengan susur galur secara ringkas mengenai permulaan ISLAM, kebangkitan ISLAM, dan perluasan ISLAM ke hampir seluruh muka bumi ALLAH ini...

Restoran Angah D&C - Bandar Baru Uda

Assalamu'alaykum,

so, today, i just want to share a restaurant near JB city, at Bandar Baru Uda. for those live around this area, maybe still don't know about this place..

Tuesday, May 17, 2011

Gamarjobat the movie???

Assalamu'alaykum,

lately, i've been obsess with gamarjobat silent comedy, that has been one of the theme for maharaja lawak's week 7. anyway, here are short film made by them...hehe...so, enjoy the vid...

Thursday, May 12, 2011

struggling to stay put~

Assalamu'alaykum,

its been two day, for Spatial and Numerical Modelling Lab (baca: SNML)'s Qolloqium. and today, my body won't cooperate to stay put. and my eyes too...its struggling, and actually, i cannot hear anymore presentation. i need to lay down, and sleep...

Wednesday, May 11, 2011

aktiviti seminggu

Assalamu'alaykum,

wahhhhh...agak lama tidak mengemaskini (baca; update) blog ini. sebab apa ye? sebab banyak sangat aktiviti yang perlu dilaksanakan. wah wah...hebat bukan? sampai tidak berkesempatan kemaskini langsung. walaupun idea mencurah2. akan tetapi, apa guna idea berlambak, mencurah2 andai kata tidak dapat di"realisasi"kan dalam bentuk yang lebih molek? seperti penulisan atau presentation?