Wednesday, April 06, 2011

Bateri kereta ku habis??

Assalamu'alaykum,

pagi nan indah ini, aku bangun awal, lalu cuba bersedia untuk ke lab seawal mungkin. bangun pagi awal, dan seterusnya, bersiap2 pun awal. cuma, bila nak start kereta, eh, sebelum tu lagi, sewaktu nak buka alarm kereta, tiba2 alarm langsung tak berbunyi...dalam hati.."sudah....musti bateri ni"...

sebab kereta ditinggalkan 4 hari tanpa kehidupan (tak dihidupkan enjin), lantas, mungkin itu yang membawa kepada kematian cas batteri (baca: kot). adoila...dan setakat entry ini ditulis, masalah ini masih belum selesai lagi. tengah mencari orang untuk membantu. rasanya batt memang dah habis sungguh (baca: kong giler), jadi, ada kemungkinan kena beli bateri baru. hopefully bukan alternator yang rosak..hehe..sebab last time, masih berfungsi dengan baik lagi...

hua hua hua...

No comments: