Wednesday, March 09, 2011

pulang dari melihat adik yang accident

Assalamu'alaykum,

baru selamat tiba di rumah, selepas sepetang di Nilai, melihat keadaan adik yang accident minggu lepas, alhamdulillah, takde kecederaan yang teruk, cuma trauma+muntah2 tiga hari, takde patah. cuma terkehel siku sikit je. dah ok dah..kereta je agak teruk..kereta Iswara WCU5081, kereta pusaka, first yang dibeli cash pada thaun 1992...antara kereta yang awal, tahan lasak, 1.5..auto..

ni gambar selepas accident, sebelum ditarik ke bengkel. agak teruk, langgar divider, sebelah kanan. upper arm, lower arm perlu ditukar..

tayar kalau dilihat secara dekat, kelihatan "terkebelakang sedikit", lari dari kedudukan asal. memang selepas accident, kereta perlu ditarik oleh tow truck, dan tayar hampir pecah. perlu ditukar baru. wallahu'alam...sesungguhnya atas setiap kejadian, pasti ada hikmahnya....

anyway, alhamdulillah, kereta telah selamat masuk bengkel, dan dikeluarkan, cuma tadi dihantar untuk membetulkan alignment, rupanya steering rad bocor, dan perlu ditukar, agak mahal juga untuk iswara. tak tahu nak kata apa dah tadi, terkedu sekejap, cuba tawar menawar, tapi mungkin sebab tak pandai cakap bahasa cina, jadi tak dapat lebih murah...

apapun, semoga adik tetap tabah, dan insyaALLAH banyak hikmahnya..dapat lihat, siapa yang akan bantu ketika kesusahan...family? atau rakan2? atau????

wallahu'alam...mengharapkan yang berfikrah membantu, tapi tak pasti, ada ke tidak...


1 comment:

+akufobia+ said...

ayarkk.