Friday, September 17, 2010

Konvoi Raya 2010

Assalamu'alaykum,
konvoi eid di rumah ustazah fauziah + adiknya nurhuda,
dari kiri: Taufiq, Hakim, Najib, Tok Dalang, Ahmad, Usamah, Almari trofi, Ustazah Fauziah, dan Nurhuda















Alhamdulillah, tahun ni sekali lagi dapat bersama syawal,
tahun ni sekali lagi dapat bersama rakan2 bekas sekolah,
tahun ni dapat lagi berkunjung ke beberapa rumah + gerai,
tahun ni dapat lagi bersua muka bertanya khabar,


rakan2 sekolah lama tak jumpa,
shaherwan, usamah, hakim, taufiq,
najib, ahmad, azhar, nurhuda,
semua dapat jumpa, seronoknya rasa,

tapi ada juga yang tak sempat bersua muka,
darma, firdaus, afiff, ariff, zulJ, karna dan zubair,
tak lupa nuha, maya, khumaizah, sarah, khadijah,
sakeenah, elle, fatimah,

semua tak lupa, tapi tak sempat bersua muka,
masing2 ada kekangan dan tanggungjawab tersendiri,
semoga ukhuwwah tidak hanya sekadar ini,
malah lebih hingga ke akhirat nanti,

okeh, sedikit titipan untuk semua, 
gambar diambil penuh makna,
meninggal memori kenangan bersama,
semoga kemudian hari dapat bersua...


2 comments:

أم الليث said...

hehe seronok gak baca pantun2 yg anta tulis even dlm entry2 sebelum nih

korang nya batch bagus la..aktif..always meeting each other. ana nya batch hampeh kehkeh..semua jauh2 pun. tak ramai yg stay di JB

kihkih kak huda sorok belakang ustazah fauziah

zakri said...

haha..cara nak bagi orang baca,

style pantun, pastu gambar2 lepas ni kena letak hak kepunyaan my blog, baca tak blog saifulislam? nanti gambar disalah guna. hehe~

so, after this, kena tambah effort sikit untuk buat pantun+tambah blogspot kat depan gambar...takpe, untuk masa depan..hehe