Saturday, September 04, 2010

kekuatan tenaga dipindahkan?

Assalamu'alaykum,

huh, dah malam ke 26 ramadhan ke?
aiseh...i see...sorry...
so, ramai yang mengejar lailatul qadr,
ramai juga yang malam yang lain,
malam apa lah tu?
anyway, ramadhan dah nak habis,
syawal dah makin dekat,
harapannya, tenaga akhir dapat dikeluarkan,
untuk mengejar lailatul qadar,

habiskan tenaga untuk solat fardhu,
juga untuk solat tarawikh,
jangan dilupa, simpan tenaga sikit untuk tilawah,
paling last, tenaga tu untuk qiamullail pula...

tapi, jangan tenaga itu dipindahkan pula,
pada shopping complex, atau bazar ramadhan sahaja,
habis berbuka terbongkang separuh mata,
isya' terlupa, tarawikh entah ke mana...

simpan2la sikit tenaga,
ini je kita ada masa,
11 bulan lagi dah balik dah geng kita,
ala, si penghasut, si syaitan durjana...

cukup dulu malam ni,
insyaALLAH cuba bangun pagi nanti,
bukan tengok EPL lagi,
tapi cuba nak bangun qiamullail la ni...

wallahu'alam...

No comments: