Sunday, August 29, 2010

dah 20 Ramadhan?

Assalamualaykum,

dah berapa hb hari ni?
oh, 30 Ogos,
eh eh, bukan haribulan itu, 
haribulan hijrah lah
haaa....dah 20 ramadhan...
sedar tak? tak sedar?

Saturday, August 28, 2010

Afifah and nenek di bongkok tiga

Assalamu'alaykum,

lately, afifah love to sing, especially the lagu rakyat. its good for her, but not that good for us, because it make us very exhausted...anyway, here the video that afifah currently love, and her gelagat when she watch the video

Tuesday, August 24, 2010

idea?

Assalamu'alaykum,

rasa macam penat tak?
macam dah mula tak larat?
ramadhan dah masuk separuh nih...
ramai yang dah mula layu...
ada la sekali dua terlepas tarawih....
ada juga yang "sahur" awal pagi....
ada juga yang tilawah terabur sana sini...

Monday, August 23, 2010

Insha ALLAH - Maher Zain

Insha Allah Lyrics | Inshallah Lyrics

Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can’t see which way to go
Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way

Friday, August 20, 2010

RAYUAN RAMADHAN 2010

Assalamu'alaykum,

mari bersama beramal di bulan Ramadhan yang mulia ini, untak sahabat2 kita


Wednesday, August 18, 2010

Ramadhan: hari ke tujuh

Assalamu'alaykum,

Alhamdulillah, ramadhan dah masuk hari ke 8, dah seminggu kita berpuasa, beribadah dengan bersungguh2, mengejar apa yang tidak mampu dibuat dihari-hari bulan selain bulan ramadhan...

dengan ibadah yang sederhana, akan mampu menyerlahkan lagi keimanan kita kepada ALLAH, dengan bersungguh-sungguh dalam kesederhanaan...

Tuesday, August 17, 2010

The Chosen One - Maher Zain

Assalamu'alaykum,

sebenarnya dah lama nak post this lovely video clip, from maher zain, but since there other thing to be tell to, so, this one i reserve a little back, just to show...

anyway, most of the video clip, telling about how our Prophet s.a.w behave. His Akhlak so true, and His kindness...so, can we behave like Him? yes we do, but start with small thing, one by one, and hopefully, one day, we can achieve something, maybe not all, not half of it, but a little, is better than nothing..right?

so, enjoy the vid....

Saturday, August 14, 2010

sepi aku sendiri

Assalamu'alaykum,

mmm...tahun ini, tahun ketiga kami berpuasa sebagai suami-isteri. dan macam2 dah dilalui...

ramadhan pertama, dengan alahan kepada kandungan afifah,
ramadhan kedua, arwah ayah dipanggil ILAHI, meninggalkan kami,
ramadhan ketiga, ummi mengandungkan amni,
ramadhan keempat, abi pula kesibukan diawal ramadhan, ke Sabah dan Terengganu...

Thursday, August 12, 2010

Tuesday, August 10, 2010

ahlan wa sahlan ya Ramadhan

Assalamu'alaykum,

malam ini, insyaALLAH jika diizinkan, kita akan kembali "bertemu" dengan bulan penuh keberkatan, bulan yang menjadi rebutan, yang menjadi tunggu-tungguan sekalian umat ISLAM;

BULAN RAMADHAN

Thursday, August 05, 2010

malam yang sepi

Assalamu'alaykum,

rasanya nikmat tidur telah ditarik sedikit. selepas bertungkus lumus beberapa hari, terkejar2 ke sana ke mari, kemudian dengan pelbagai karenah anak, tidur sangat mudah. tapi malam ni, anak2 tidak bersama, jadi, tak boleh tidur. haha~

ngantok, but cannot sleep. i don't know why, maybe need to do something, like finishing my phd proposal, so i can submit by tomorrow, or maybe, i can read one journal before sleep tonight. haha~

anyway, nak gak tidur, nak berehat, giving my body, physicallly, and mentally, and also, fikri recover back. uh uh~

Monday, August 02, 2010

terus maju kehadapan~

Assalamu'alaykum,

sejak IKRAM dilancarkan di Malaysia, banyak perkara telah terjadi. even sebelum dilancarkan, banyak benda lagi terjadi, tapi kali ini, nampak lebih terkehadapan...