Friday, November 27, 2009

Eid Adha 1430 H

Assalamu'alaykum,

alhamdulillah, sempat juga menghabiskan hari eid adha tahun ini...sehari sahaja...lagi 3 hari belum tentu habis..

apapun, sangat gumbira dan senang hati, sebab apa? sebab dapat berkumpul adik-beradik semua sekali tadi. cuma sayang, tak sempat nak bergambar beramai2..sebab semua buat tak kisah..last2 dapat gambar di luar rumah..

okeh...blog ni dah jadi macam personal lak..takpe, suka hati aku...blog aku..

apapun, Happy Eid Mubarak...

Moga ALLAH merahmati dan meredhai kita semua...
semoga hati2 yang berserabut, akan bertaut kembali...
agar perpaduan umat Islam, akan kuat kembali...
dan menjadi ustaziatul alam, insyaALLAH, satu hari nanti...

*p/s; lepas maghrib, tengok dokumentari di TV1, about Haji...ada juga rupanya "VIP" kat padang arafah ye...

4 comments:

Dr Mom said...

selamat hari raya
buat korban tak tahun ni?

mashaAllah itu khemah kat padang arafah ke tu???
beribadah ke beristirehat? sabar je la

+akufobia+ said...

oo.khemah ke ni?da rupa kondo kot.cees.kalau da mewah,tak merasa la mendapat la hikmah dari segala keperitan yang DIA da sediakan.

zakri said...

Assalamu'alaykum,

dr mom:tahun ni rezeki disimpan untuk aqiqah anak kedua...tak keluar lagi, kalau dah keluar, insyaALLAH, adalah kambing sekor kena sembelih..hah

and yes...this is khemah in arafah...some "VIP" who can afford more than others...

akufobia: ini adalah khemah di arafah. my mom said, memang ada. and even orang Malaysia, khemah dia "lebih" selesa berbanding negara yang takde orang organize...

dalam dokumentari semalam, ada yang lagi teruk...tapi doalah, ianya hanya segelintir...but segelintir, this not good...

itu belum cerita VIP besar, macam raja2 arab, perdana menteri ke...lain lagi tu...

malaysia baru said...

yg penting ialah Allah terima kita masuk syurgaNya...