Thursday, October 22, 2009

keperluan yang tidak mendesak

Assalamualaikum,

alhamdulillah, akhirnya, dapat gak menaip sikit2. ada isu yang nak dititipkan dalam blog ini, tapi perlu penyesuaian ayat yang lebih baik. al-maklumlah, hamba bukannya insan yang menghafal dan mengingati semua perkara, dan semua ayat Quran serta Hadith2 soheh tu. so, terpaksa membuat proses editing yang sangat lama. tapi insyaALLAH berbaloi-baloi...



so, alhamdulillah, afifah semakin sembuh, dan bersemangat tinggi...sibuk nak bercakap sahaja. cuek cuek mulut dia. alhamdulillah, tandanya? mestilah semakin sihat dan bertenaga. dan sekarang, umminya dah tak larat sangat nak jaga, sebab kelajuan lariannya mampu meninggalkan ummi dalam masa 0.5 saat ke belakang. kalau dapat ambil video die lari nanti boleh masukkan...haha..

anyway, adik beradik pun dah semakin sibuk, ghazi dan ezzati akan masuk ke mood final exam di IPT masing2...alifah pula makin ketat mukanya dengan persiapan ke SPM, Dr hanif, seperti biasa, sibuk setiap hari. dan hari ini tak kerja, sebab suara "uuhhhh....whooiiiiii,,," perasan tak ada bold? sebab suara die serak...hahaha...

anyway, insyaALLAH, by the next two week, my student akan mendudukkan punggung masing2 dalam my paper...huhu...risau gak, takut tak faham, dan mengajar syok sendiri je...

anyway, this semester break, kami di jabatan ini, tidak dapat break, because of we have short course for Jabatan Perhutanan, and Jabatan Perangkaan (statistic dept), tiga minggu. cuti semester 4 week = 1 month, so, dapat berehat 1 week jelah...nak buat macamana..

and tengah berusaha bersungguh2 dapatkan tempat untuk sambung belajar. so, tak perlu attach lama sangat kat malaysia. nanti otak jadi penat, sebab dah mengajar je...hahaha


okeh...

5 comments:

Dr Mom said...

gitu la dia 'cikgu'..student cuti 4 minggu, dia cuti seminggu je

so..nak gi belajar kat ne plak?

Dr Mom said...

btw, aliya tau nih

zakri said...

salam,

dah tau dah..dah baca dalam blog, why nama ditukar...hehe

+akufobia+ said...

haa.yang ngajar pun join seramkan.takuttakut yang diajar tak masuk kat budakbudak.kaka.selamat bergembira dengan short course tu.aa.buat kat mana tu?

zakri said...

yang mengajar seram sebab itu amanah, amanah untuk menyebarkan ilmu...

kalau orang tak faham ilmu yang diajar, kenapa perlu mengajar?

perlu mengajar, tapi perlu lengkapkan skill pengajaran dulu...

taklah syok sendiri