Friday, May 15, 2009

Bismillah...UPDATE BLOG MENGGUNAKAN EMAIL - BLOGSPOT sahaja

Assalamualaikum,

 

since blogspot membenarkan updating blog menggunakan email, so, insyaALLAH, lebih mudah kot nak update blog dengan lebih ceria dan berwarna warni...dah cuba beberapa kali, tapi tak faham. so, insyaALLAH, rasanya dah makin ok...caranya senang je..

 

1. daftar email untuk dihantar. pegi pada dashboard kita sendiri. 

 

 

2. kemudian, ada logo email kat bahagian atas tu...klik kat ikon tuh..

 

3. klik change, masukkan email yang nak digunakan. boleh tukar2 lepas ni..

 

 

4. siap!!! pegi ke mana2 email kita...

 

5. pada column To:<masukkan email yang dah disetting kat dashboard tadi>

 

 

6. taip testing dulu ke, apa ke..

 

7. then send...dah siap!!!

 

8. check kat blog, dah update belum...hahaha..insyaALLAH dah diupdate

 

*p/s: untuk outlook, tak boleh pulak masukkan gambar sekali, tak jadi, kene upload juga dalam blog. Ana dah try, tak jadi…okeh…

Zakri Tarmidi

1 comment:

Cik LuLu said...

woo bagus arr x tau pulak...dah cuba ok ja but gambar x jadi..