Thursday, April 30, 2009

Kesedihan

Assalamualaikum

sedih sangat, perancangan dah mantap, sekali kesihatan tak mengizinkan...adeeeiiii...

semangat dah nak pergi, tapi akhirnya, perancangan ALLAH untuk diri ini mengatasi segalanya, walaupun aku nak sangat pegi tuh!! gian lama tak pegi....


adeiiii.....innalillahiwainnailaihirajiunnn.....

ALLAH tarik sikit nikmat, hilang semua perancangan gue! takpe, tabah dan sabar menempuhnya...

Saturday, April 25, 2009

my Camera

Assalamualaikum,

sajer je post kali ni. my camera dah capai gambar ke 10,000 nya..hoho...

sajer je nak kabor. beli December, april dah 10,000 not quite goodlah..kalau pro betul, sebulan je dah 10,000 kan?

oraite...

Tuesday, April 21, 2009

hati2 main di tangga, nanti jatuh!

Assalamualaikum,

hati-hati main di tangga, nanti jatuh susah, tengok macam video ni. jatuh tangga siap berhenti2 kat setiap anak tangga lagi...sakit tau!

hehe






anyway, satu benda yang boleh diambil kira, adalah kadar kreativiti mereka yang sangat2 pelik, dan out of box. tapi dah banyak jugak yang ditiru.

so, sebenarnya, ianya related sangat dalam kehidupan kita. bukannya apa, idea diperlukan untuk memperbaiki yang sedia ada. serta, ianya perlukan latihan dan persediaan yang rapi. ingat senang ke nak buat orang jatuh tangga sebegini? sukar woooo.....sangat sukar. nak lekat orang lagi and so on...

so, as a muslim, dengan usaha yang sebegini, ditambah dengan doa dan tawakal, ianya sangat akan membantu, dan membentuk peribadi...insyaALLAH...

orait, apapun, berhati2 di tangga, nanti jatuh macam kat atas tu, sakit badan....

Monday, April 20, 2009

this week

Assalamualaikum,

ALLAHu AKBAR,
ALLAHu AKBAR,
ALLAHu AKBAR....

alhamdulillah, dapat juga coret sikit...lepas beberapa ketika agak berpura2 sibuk dengan urusan duniawi, insyaALLAH seterusnya, akan menuju ke alam yang lebih baik...

anyway, minggu ni dan minggu depan agak sibuk, dengan final exam dan kursus yang entah kenapa diberikan pada diri yang mentah ini. insyaALLAH, untuk kebaikan diri sendiri, pembangunan diri sendiri untuk membangunkan orang2 lain, insyaALLAH...

orait...

pada adik2 Universiti, Kolej Universiti, Politeknik, tak kira di mana juga, semoga ALLAH memudahkan urusan kalian. 

Moga ALLAH lapangkan hati,
Kuatkan minda,
tabahkan tekad,
kuatkan semangat,
dan mudahkan untuk menjawab soalan final exam dengan tenang,
dan insyaALLAH betul...

amin ya rabbal 'Alaminn...

dengan ini, MUSIM PEPERIkSAAN AKHIR BERMULA!!!!!

Saturday, April 11, 2009

AFifah lagi???



Assalamualaikum,

saja nak upload gambar afifah semalam. pakai spec pakcik die yang takde cermin...

so cute..
haha

Wednesday, April 01, 2009

WEdding Nanad 28.03.09



Afifah dan Ummi

Assalamualaikum,

dikongsikan sedikit foto dari trip ke Nilai - KL - Seremban - Nilai - Putrajaya - Bangi pada 28 - 29 Mac 2009.