Tuesday, January 20, 2009

JOM BOIKOT ISRAEL!!!

Tag ini dirembat dari blog orang..thank Allah give her idea to do this tag...

==================

Here's what we should do. It's simple:
List down 5 of the products from the list below that you are boycotting,
and then list down 5 of the products that you will try your best to boycott,
and finally list another 5 of the products that you find it hard to boycott,
and tag 5 others.

This tag is to get everyone to read the list below carefully and identify which products affects your life and the lives of the Palestinians most! You can also compare your list with your friends and see: if they can boycott one product that you haven't been boycotting, why can't you start to boycott the product too?

For the whole list of products to boykott, please click 
here.

5 products I'm boycotting 
1.
 McD (ish ish....ni penting, sebab penyumbang terbesar kat Israel nih..ish ish...)
2. Nokia (dah dekat 2 tahun tukar ke Sony Ericsson, huh....selamat)
3. Coca-Cola (nasib baik tak ketagih...pak arab ramai ketagih nih, ni top 3 sponsor Israel nih)

4. 
Johnson & Johnson (nasib baik barang afifah dah guna yang lain)
5.
 Starbucks (alhamdulillah, langsung tak pernah nak terliur makan ke, minum, ni pun top 3 sponsor Israel)

5 products i will start to boycott: 
1. Arsenal (ish ish...sedey wehh..tapi kene boikot gak...)

2. Coklat2 Nestle (aduiii....masalah gak sikit nih)

3. Susu Nestle (mmm...afifah kene tukar susu....LAGI!)

4. Danone - banyak biskut2 sedap wehh...aduiii lagi...
5. Timberland - sebab pernah beli sekali...ada banyak ranting pokok kat kasut tuh...


5 products that i find hard to boycott 
1. Nestle - susah ni...Milo, Nescafe, Lactogen...dah berdarah daging dah...kesian saudara2 kat Palestine...
2. Intel - Komputer ni pun guna INTEL CORE 2 DUO...ish ish ish...
3. Arsenal - aduiii...aku dah sokong dekat 10 tahun...ish ish....
4. 
5. 
tu je..tak banyak yang susah...haha

I tag
1. mestilah isteri tersayang dulu - wanie
2. Hafiz Bai
3. Zaid Omar
4. Yeop a.k.a UmarY
5. Ezzati and Alifah..oppsss...terlebih...tak kira..masuk gak dua orang nih

2 comments:

wanie said...

eh afifah mana ada guna Johnson & Johnson... itu pihak hospital bagi masa ummi nak kuar hospital dl. sampai skrg tak guna2...

+batumulia+ said...

hu.nanana.tak guna sebab boikot ke?hu.kecikkecik lagi afifah dah boikot.nanana.bestnya.hi.