Tuesday, December 09, 2008

DSLR Camera

Assalamualaikum,


ish ish ish...selalu tengok gambar yang cantik2, rasa tak puas hati bila tengok gambar yang kita "rasa" cantik...

ish ish ish...betapa cantiknya keindahan alam ciptaan ALLAH, tapi tak dapat ditunjukkan dengan gambar yang telah diambil....ruginya rasa...

kemudian, berkenalan dengan DSLR, owhhhh.....

so, mula berangan2 sejak 2 tahun lepas untuk memiliki satu...tapi semuanya harga Rm2000++...ya ALLAH...mahallah pulak...

tapi alhamdulillah, kebelakangan ini, model2 kamera DSLR mula menunjukkan penurunan, dengan yang terbaru, 1000D yang berada di bawah paras RM2000. cuma, yang masih kekurangan, adalah dana yang masih belum mencukupi. 


tak mengapa, insyaALLAH, takde aral, semua pasti akan dapat...macam laptop ni...lepas setahun mengidam untuk mendapatkannya, akhirnya, lepas setahun, ALLAH mudahkan untuk mencapai cita2 ni...

lepas ni? kene tunaikan janji pada zaujah tersayang dulu...hehe...janji yang dah lama nak buat, tapi belum berkesempatan...insyaALLAH, dua tiga minggu ni, sempat kot...hehe


3 comments:

Mashizaki Keikan said...

Dude, Amin Abd Halim (UTM) bought his DSLR second hand RM1300++. Tapi macam baru... Nikon D60. Ada orang yang offer dia D40 for approximately RM1000++...

The camera was owned by people whos got loads-a-money, dah puas main sikit dengan camera, they decide to take on a better one even though yang tu pun tak berapa digunakan sangat.

zakri said...

they didn't know the value of money i think...

actually, kalau skill hampeh, no matter how great the DSLR pun, gambar still look plain. hoho...

with DSLR, actually, without using flash pun, gambar gelap akan nampak cerah, and cantik sangat.

lagi cantik dapat amik gambo alam ciptaan ALLAH ni dengan DSLR...huuuuuuuuuuuuu

anes mcdoubleback said...

zakri, lagi menarik kalau dah dapat dslr tuh, pergila berjalan meneroka ROYAL BELUM...macam2 spesis flora & fauna ade untuk gmbarnye diambil,,mesti x menyesal beli...