Monday, December 03, 2007

lafaz yang tersimpan & tagging thing

khas buat ibu2....



Assalamu’alaikum wa rahmatullah

Tulisan ini adalah menjawab ‘tagging attack’ daripada Dhany. Nyesal lak pegi laman blog die...kuah hahahahah

lapan perkara yang apa ntah...lebih kurang yang minat atau suka buat...rasa macam, dah buat dah...chesss....eh bukan, ni tentang diri saya...apa2 lah

[1]
nasyid, satu perkara yang sangat sinonim dalam hidup, kenal lagu? lepas kenal nasyid rasanya, sebab dulu2 nasyid dari pustaka azhar, lagu2 nasyid yang dinyanyikan guna kaset warna hitam. kenal snagat nasyid dari sekolah rendah dulu....sekarang? kurang sikit, sebab mesej nasyid pun tak tahu ke mana...macam banyak khilaf...dulu2 senang je...

[2]
suka sangat menyanyi, yeke? errr...bernasyid sebenarnya...dulu kecik2 masa skolah menengah masuk gak kumpulan nasyid, dalam 3 tahun, pastu masa form5, kuar arr...spm dooo....

[3]
sangat suka membaca...tak kira arr...majalah ke, paling suka komik...hahahaha....majalah i baca sekarang ni, and surat khabar tu, kalau dah mula baca, akan go on, tak kira apa jadik...and paling best, baca sirah Ar-Rasul, seronok sangat...sekarang pun still mengulang baca sirah nabi...it feel different every time you read it...kan? lagi suka kalau dapat naik bas, baca majalah ke, buku ke..insyaALLAH boleh habis satu buku satu hari...sebab apa? sebab dalam bas, takde gangguan..bacalah...

[4]
suka jalan2...lihat alam...pegi sungai, pegi laut...alamak, janji dengan zaujah nak pegi laut, tak pegi lagi...sabar ye... ;p and suka sangat kalau dapat berenang, semalam baru pegi berenang kat Starhill ....seronok je...

[5]
suka belajar...seronok...keje ni membosankan, sebab tak bnayak yang dapat...sikit2 je...kalau belajar sambil keje pun seronok gak...hahahaha....

[6]
suka ambil gambar...gambar suka ambil yang pelik2...tapi disebabkan kamera dah tertonggeng hari tu, bateri die dah terkeluar...so, agak kurang suka amik gambar...tapi, lepas ni, kalau ada rezeki nak beli kamera yang ada function banyak...tengok2 survey harga, adalah dalam rm2500++, adeii....takpe, beli hp yang ada kamera, boleh amik gambar pelik2 kalau jumpa tengah jalan....

[7]
suka teknologi, explore benda baru....kalau boleh, semua teknologi baru nak beljaar, nak try buat, tapi biasalah, tak semua dapat kejar, kecuali takde keje, boleh arr kejar teknologi nih...hampeh je...nak try 3G, nak try 3.5G, nak try navigation system GPRS dalam hp nokia and so on yang baru2 ni...nak try internet broadband wireless tuh...alamak....masa tka banyak...

[8]
trekking - suka sangat jadi fasi tapi tak suka jadi orang yang jaga check point, suka jadi runner, senang, boleh pegi mana2, check mana yang boleh, betulkan jalan, check bebudak sampai kat mana...and so on...best ooo jadi runner....penat oooo....

dah lepas, nak tag orang lain lak....

1. umayr - si pengantin baru
2. ammar - budak skema
3. ummu layth - mak kepada singa
4. alifah - si pemalas
5. ihsan - orang suka amik gambar pelik2
6. fuad - budak tertipu ahad minggu lepas

dah lah tu...sikit2 dahlah

3 comments:

Islamaddeen said...

dah2 la wei...orang yang tertipu pun belum dapat menerima yang dirinya tertipu tau tak??!huhu....

zakri said...

padan muke, sape suruh tido time orang masuk hutan...kan dah padan muke

Islamaddeen said...

orang letih ar....dah 5 hari tak cukup tido tau...