Friday, April 06, 2007

CLASS OF '99



Assalamualaikum,

i've been searching this picture for how many years, i dont know, but at last, when i'm doing my master project, i've got to use school magazine, Inspirasi, so, i've found the most memorable picture, that is class of '99, the pioneer, first batch of SMIH and so many other name been given..and our calss motto is, "la creme de la creme" since 1998..

so, the logo with married tag, is the one who has been married...and this year, some of them will join the married group...haha...so, the name, yes, the name:

berdiri paling belakang
dari kiri:
ayepp, samah, boy, darma, amadQ, jubey, ME, wan, karna, zul J, taufiq, and sabique

second row from left:
huda ramli, mardhiyah, elle, nuha, sarah, koy, amrah, maya, and fatimah

duduk dengan bergaya dari kiri:
hakim, najib, afiff, ust kamaliah, ust suharti, mai and sakeenah.

haha...want me to describe each and everyone? no lah..but i'll tell the updated story about them...err...the boys only..and some of the girls...hehe..

so, ayepp, dah habis study kat tanah arab, which one? mmm..i forgot...maybe jordan, if i'm not mistaken...so, sekarnag, jadi pembantu ustazah arfah..hehe..lost contact, sebab aqib sambung belajar ke mesir..

samah, the one and only sekarang ni, yang jadi tourist guide lepasan SMIH..hebat? yeah, he marvellous...

boy a.k.a azhar...budak skaters, masih main lagi, and sekarang ni, keje sebagai kontraktor cermin, so, who want to decorate their houses, boleh contact die nih..

darma, jadi technician kat resort pulau, i forgot, whcih island he is...tapi masa ni, die ada kot kat rumah, sebab ombak kuat...biasanya...

amadQ, the US made computer engineer...kat kulim kedah, in intel company...tak tahu lak keje die macamana...

jubey, keje kat MMC oil and gas..giler kaya mamat nih...sikit lagi join group warna merah..hehe..

me, myself and ...tak payah citer, baca je blog nih..

wan, shaherwan, tetiba tahun lepas, dah kawen, giler, kelakar gak masa die citer macamana die kawen..haha...anyway, dah nak dapat anak, keje kat kedai makan dekat SMIH, masih lagi..and quite good business what..

karna, keje kat EPIC-i, kat plaza pantai, KL, as check officer kot..tak ingat lak..sorry karna..dah kawen gak, after wan, and waiting...ye ke? expecting kot ayat die..

zul J, my man, kawen dengan elle, row no 2, hehe...seronok kat KL, ada studio...masih lagi dengan muziknyer...bangga dapat member macam ni..

taufiq, masih d UTM, dah nak habis, tengah wat tesis je..good luck man!!

sabi-Q, kat universitas hasanudin, sulawesi, to-be-doc in 3 years time..aminn..ada gak doktor yang boleh rawat orang..hehe

then, huda, huda, masih kat UIA, should be finish last semester, tapi ada conflict sikit, tersilap masa daftar subject, terpaksa extend, sian die...

mardhiyah, mm...minah ni, kurang tau, dah kawen, pegi masa nikah die...tapi, tak tahu cerite lak etrbaru..dengar dah dapat anak...yeah, betullah tu..

elle, dah dapat keje kat UIA gombak, akan sambung belajar, good luck!! kawen dengan zul J, belum ada anak lagi..menunggu...

nuha, mm...jubey cakap, die keje kat KL, tak tahu lak apa citer..

sarah...mmm...pun tak tahu citer..

KOY, jadi cikgu kembali ke sekolah...hehe...mengajar kat SMIH

amrah, kawen dengan atif, abg ayep and afiff...dah dapat anak. dengar dah kat serdang or bangi..try contact her husband, tapi tak angkat hp, dunno why..i'll try later..dah habis belajar die nih..

maya and fatimah, dua-dua tak tahu citer...mmm...

hakim, sambung master kat UIA, after 4 years struggle mengejar myself..haha..come on dude!!

najib, die nih, nak fly ke dubai or oman, should be this month, tapi last contact, masih di plentong lagi..enjin pesawat pun belum dengar bunyik..

afiff, keje kat kelantan, bakerer...anak nak masuk empat..giler tak? baru berapa tahun kawen..haha..

mai a.k.a khumaizah, masih d UIA, belum habis, extend sikit...should be grad end of this year kot..

and sakeenah..buat part time study, and bekerja as guru tadika iman..=)

and that's all..seronok jer berbual...and i'm been searching the picture with colour, baru best..macam form 3 nyer gambor..maybe have to ask ustazah norizah..sebab gambo ni, after we grad from school..so, magazine been done by zaidO batch..so, takde gambor..

anyway, goodluck to everybody..and hopefully, one day, i can gather us again...take a pic, and change the latest news about everybody..maybe 10 years after 1999, baru gerek...or maybe, 30 years..or maybe, for every five years ke..look foward into it...masa datang gathering to, mesti bawa anak2 sekali..haha..kelakar...sronok...orait dude..ngantok...must...sleep....

5 comments:

'Umayr SRA said...

ARGH!!

Jeles...

Bile plak ah dak 4thgen nak buat reunion...

Anonymous said...

'Umayr,
anta dh nk hbs kan? apa kata anta wat reunion?.... daripada tak jln...? tul tak. Rindu ms sekolah.. Sori zak pinjam tempat..hehe..

-WANIe-

zakri said...

come on...lets bring it on!! hehe..insyaALLAH, nanti, akan boleh lah kite gathering...tapi, lagi syok, after a while, daripada cepat2..tak best sangat..

and you know what, actually, 5 years still a very short term...you still knowing where your friend is...but after 10 or 15 year,s that another story, yelah, everybody has finish studying, and making progress in every aspect, memang seronok...g gathering, ada yang bawak anak, bawa bini...haha...then tukar2 cerita, kaki belajar, kaki ngumpat, kaki ngadu kat ustazah, semua keluar...hahaha

Hana' said...

Kak Nuha kerja kat Petronas, KLCC, selalu jugak terserempak dengan dia.
Gambo batch 2 tak de ke? :)

Aliya said...

kak fatimah bukan dah kawin ke?
kelaka la anta buat "married" tu dlm tulisan merah. macam "NO ENTRY" or "OFF LIMITS"..which is true jugak hahaha!

mengikut observation ana, nampaknya macam banin batch ni dulu semua slim slim dan macho macho. skrg ni dah kembang ngeeeheeheee