Monday, March 12, 2007

nasyid dulu2 kala

last night, masa tengah senggang antara buat tesis, tengok2 balik gambo lama, and then, wahhhh..the first Najahan, masa tu, 13 orang, 1998, best giler..haha.. actually, umayr punya gambar, masa buat project 10 year hidayah recollection, tapi caption dia, die letak, pengawas and so on..so, umayr, this pic is the first group of Najahan, before the next year, i'm retired, because of SPM... anyway, this group, ada 2 solo, me and irfan, at that time...memang kelakar, sebab masa tu, memula form group, si zul J jadi ketua, then dia tak larat, then, me amik alih...so, this is it..one year, dengan pelbagai persembahan, g UTM, paling meriah, majlis perkahwinan anak sulung ustazah kamaliah, time tu, berlatih lebih dua minggu...

so, this is it...
----------------------
duduk depan: dari kiri: Hakim (percussion utama), zubair (harmoni), ustzh Kamaliah, ustazah Norzila, guru nasyid, then me (solo), taufiq(percussion utama)

berdiri belakang: dari kiri: ezmin (percussion), zul J (tenor), usamah(percussion bass), irfan (solo), shakir (percussion), adul(percussion), mustafa (vokal), abg irfan (vokal)
----------------------

enam penyanyi, and enam percussion, then, after that, ada lagi amik orang...so, ok la...the next year, afiff and ariff masuk, aqib, so, lepas tu, tarik diri, nak tumpu utk SPM, kononnya..haha...anyway, teringat buat latihan dalam bilik Kemahiran Hidup, haha...tidur pun dalam tu, masak meggi, bila tak cukup duit, tak pun g kedai bawah, kelakar2...haha...

orait, sikit kenangan zaman dulu...so, enjoy je lah tengok gambor2 ni...lalalala..rindu nak masuk balik group nasyid, nak buat harmoni giler2...walaupun tak terer, boleh jadi solo je, dengan suara bass..haha..giler arr bosan..mesti kalau masuk rancangan tv, kalah awal2 lagi...haha..masuk american idol pun, simon mesti ngantok giler masa tu..haha...