Tuesday, April 04, 2006

pagi hari selasa

assalamualaikum

-----------------------
bersama-sama
kita membina
masa depan yang lebih gemilang
kita tanamkan
tekad di hati
berusaha menuju wawasan
----------------------

salah satu daripada lirik nasyid di awal kemunculan kumpulan hijjaz, mungkin ada yang tak pernah dengar, but them lirik nasyid ni sangat menyentuh hati, satu persoalan tentang apa yang kita buat dalam hidup ini...
salah seorang pakcik pernah bertanya, tapi bukan tanya bila nak kawen, tu persoalan yang entah bila ntah...dia tanya, hidup ni, tak bosan ke? yelah, bangun pagi, mandi2, siap2, g kelas, then petang main bola ke, mandi2, study, then, tido...tak pun tengok tv, tido...as a student
then, bila kerja lagi bosan, coz everyday, benda yang sama dibuat, g bangun pagi, g kerja, balik kerja, tengok tv, layan anak2, tido...hehe...hujung minggu, g port dickson, g jalan2, then, balik, tido...
so, apa yang dia nak sampaikan, yang kita ni, perlu buat tanggungjawab kita sebagai muslim di atas muka bumi ini...first and foremost, kenelah jalankan tanggungjawab as a muslim, tanggungjawab pada Ilahi, solat, pose, zakat and so on...tak perlu nak bagitahu, semua dah tahu...but then, yang kedua, sebagai khalifah, pentadbir...kene berdakwah...takpelah, saje je, nak bangkitkan satu topik...
anyway, cukuplah dulu, mmm...minggu ni minggu terakhir kuliah, minggu depan minggu study, so, agak berehat, but then next weeknye, final, alhamdulillah, just 3 paper, tapi nak kene pecah kepala gak...nak up kan mark...mark macam hampeh ayam tak cukup tido je...takde hasil...

k, wassalam

-zakri-
-indahnya iman dan islam bersulamkan ukhuwwah...-

3 comments:

Anonymous said...

Hi! Just want to say what a nice site. Bye, see you soon.
»

Anonymous said...

Your are Excellent. And so is your site! Keep up the good work. Bookmarked.
»

Anonymous said...

Super color scheme, I like it! Keep up the good work. Thanks for sharing this wonderful site with us.
»