Wednesday, March 08, 2006

Suki, suki, suki

Assalamualaikum...

---------------------
bahagia itu adalah kesabaran,
dalam mencari redha Ilahi,
namun diri punya had,
sekadar yang mampu...
---------------------

bosan betul hari ni, entah kenapa, semangat rasa jatuh sangat2...kali ni, bukan macam sebelum ni, kali ni, rasa keletihan dalaman yang amat sangat...mungkin keterdekatan dengan ALLAH semakin hari semakin kurang....entahlah...

lepas beberapa program, lepas beberapa kali perbincangan, beberapa kali "gaduh2", rasa teruk sangat....macam tak layak je...entahlah...

banyak sangat benda kene kejar...pekerjaan yang makin masuk "kawasan bahaya", next project menunggu, bulan april ni, and then, pelajaran, yang nak masuk "fasa bahaya" final exam lagi beberapa minggu je, and tarbiyah yang masuk "masa kritikal", dengan palbagai masalah...rasa tak mampu nak teruskan...letih sangat2...please somebody...

"abu bakar ketika hijrah bersama Ar-Rasul, dia berada di depan, di belakang, di kiri, dan di kanan ar-Rasul..." terasa kala ini, nak sangat seseorang seperti ini....terasa keletihan yang amat sangat...nak berehat, di kesunyian malam...di balai cerap ke...tengok bintang, muhasabah diri sendiri, apa silap sendiri, apa lagi yang tak sempat nak capai...apa lagi...entahlah...

berharap pada ALLAH semata, tapi, kita punya had badan, had kemampuan diri, takut2, bila jadi lebih teruk, tak mampu nak teruskan...takut nanti, bila jatuh, lebih teruk dari orang yang biasa jatuh...nanti, bila down, melampau2...lebih dari yang sepatutnya...

wassalam
-zakri-
-indahnya iman dan islam...-

No comments: