Friday, March 10, 2006

Petang Jumaat...

Assalamualaikum,

------------------------
telah ku serah cinta ini,
bukan lagi pada manusia,
kerana cinta, martabat itu,
bersalut segunung kepalsuan,
dan kepuraan...
-----------------------

alhamdulillah, selepas beberapa detik, banyak perkara telah settle, harapnya, ia akan semakin settle, dan terus settle selepas ini...insyaALLAH...

semalam, kepenatan, dengan itu dan ini, begitu dan begini, sampai ke tengah malam....then sambung lagi...tapi alhamdulillah, masih diberi kekuatan oleh ALLAH, dari semangat, fikrah dan fizikalnya...alhamdulillah, moga ianya akan terus berkekalan...

akhir2 ni, rasa agak jauh dari Ilahi, tak tahu kenapa, mungkin kurangnya amalan? atau kurangnya zikir? atau lemahnya badan?...entahlah...atau, mungkin sebab contact akhawat banyak sangat ke? tak tahulah, but yang pasti, semangat, dalam hati ini, macam semakin kurang...keletihan yang amat...actually, benda ni dah mula tiga minggu lepas, terasa penat, but then, bila g joging, and do something, hilang semua perasaan ni, but then, ia datang lagi, dan lagi...

tak kesahlah, insyaALLAH, lepas ni akan ada pengisian untuk hati yang semakin malap semangatnya ini, harapnya, moga ALLAH akan menerangi kembali hati ini, dan membakar obor yang semakin malap, dengan api yang berkobar2, dan penuh dengan daya...insyaALLAH...

okeh, petang ni, rasanya nak joging, tengok arr...then, esok nak tolong orang pindah rumah...lama rasanya tak tolong orang pindah rumah, mesti seronok, angkat barang, sama2, dengan ukhuwah yang terikat kerana ALLAH, mesti best...tak sabar rasanya...

okeh, ada hal...wassalam

-zakri-
-indahnya iman dan islam, bersulam ukhuwwah...-

3 comments:

Anonymous said...

Pandangan dari jauh...
nampaknya saudara ni sedang meminati seseorang tetapi cuba utk menafikan..hasilnya?semua kerja tak mbuahkan hasil,semua kerja dirasakan kosong..masakan ini semua harus terjadi sekiranya saudara dalam keadaan biasa..kalau jawapannya ya..adalah lebih baik saudara berterus terang shj kepada empunya diri.apalagi ditunggu.apalagi yang dikelirukan.walhal Allah itu sentiasa ADA dan ADIL.
koreksi peribadi.

zakri said...

not la...somebody yang diammire adalah member seperjuangan, yang sama2 bz...dan alhamdulillah, sekarang dah mula jumpa and bincang2...so, alhamdulillah, dapat tingkatkan iman lagi...

somebody as siti khadijah belum diperlukan lagi, tapi lebih penting, seseorang yang seperti abu bakar r.a...penolong dikala sukar dan senang..

Anonymous said...

kiranya itulah yang saudara gusarkan..dan sudah diketemui puncanya,alhamdulillah..moga2 terus istiqamah dalam memperjuangkan Islam..kerana Islam itu INDAH dan memang MUDAH...

"BARANGSIAPA DAPAT MENEGAKKAN 1 SUNNAHKU PADA ZAMAN ROSAKNYA UMMAT, MAKA DIA AKAN DIJAMIN 100 PAHALA MATI SYAHID"-hadis