Saturday, March 25, 2006

hari sabtu malam

assalamualaikum

------------------
adei, adei dan adei,
sakit tarasa badan,
sakit terasa hati,
namun tak pernah berputus asa mencari redha Ilahi...
------------------

pagi tadi, dengan penuh kepenatan, masuk ke dalam hutan utm nih, macam bagus arr...konon2 nak jalan untuk program minggu depan...haha, nasib baik tak sesat, masuk tempat lain, kuar tempat lain...tapi penat tetap penat...its different, kalau jalan sejam atas jalan tar, dengan dalam hutan...dalam hutan, redah je, langgar habis pokok2, giler arr...seronok gak jadi tukang reki ni...tapi, dah dua minggu tak joging, tu yang penat masuk hutan...

actually, minggu ni, hari ni, semalam, rasa macam tak semangat...rasa malas sangat2...entahlah..."perjumpaan" hari isnin hari tu pun takde hasil...so, ia berlarutan terus...terpaksa tunggu "perjumpaan" seterusnya, harapnya kali ni, akan ada hasilnya....minta tolong orang pun, macam takde hasil...entahlah...

dua minggu lepas, ALLAH telah uji dengan mengurangkan kesihatan badan...and minggu lepas and minggu depan ni, ALLAH sibukkan dengan tugasan lak...entahlah...nak cepat2 siapkan...but then, hujung minggu ni, semangat terus diserap keluar...pastu ada program lagi...adei....takpe, kuatkan semangat....tolong somebody!!!!

sambil2 dengar ikim ni, okeh sikit arr...tapi macam takde hasil sangat...iklan banyak sangat, tak terasa pengisiannya...apa daa...

bila tengok keadaan sekarang, pentarbiyahan dah mula diresapi unsur2 sekularisme...macam kurang hasilnya...entahlah, tak nak salahkan sesiapa, just salahkan diri sendiri, sebab sendiri pun banyak tukar "minded" orang2 sini....haha

okeh, cukup, meng"karut" je...

wassalam
-zakri-
-indahnya iman dan islam bersulamkan ukhuwwah...-

2 comments:

Hana' said...

Zakri, ada dak satu nasyid nih dari Mestika yang juara carta ikim minggu lepas,?.. tak sure plak tajuk dia

zakri said...

salam
takde arr..tak tahu pun nasyid apa, sebab akhir2 ni sibuk dengan usrah, tak sempat dengar radio pun...satu minggu tiga usrah...mati kering arr...hehe