Saturday, January 28, 2006

betapa sengalnya...

assalamualaikum,

bergerak bersama,
berdampingan tangan,
mengerat ukhuwah,
menjalin persaudaraan...

so, dah beberapa hari, kemalasan nak menaip, bukan sebab apa, bila nak mula menaip, something else happen, so, tak dapat eden nak meneruskannya...

last week, pegi ke PKN 06, not bad, jumpa balik, beberapa orang junior, and beberapa orang junior jadi orang kuat untuk program ni. so, not bad lah, alhamdulillah, jadi jugak dieorg ni, tak macam senior dieorg ni, slow jer...anyway, first time berucap balik di khayalak ramai, not bad lah, walaupun gugup di awalnya, tapi alhamdulillah, ok last2...harap2nya, orang lain dapat faham apa yang nak disampaikan...insyaALLAH...

and every night, ada something, agak keletihan, and at last, demam hari jumaat...haha! isnin malam got something, selasa malam, got something, rabu, mesyuarat, khamis, got something, siang pun sama, kalau keje, keje, tak keje, g buat something, class and so on...so, baru tahu, jadi student and at the same time jadi RO, agak penat...bukan agak, memang penat! adeii...tapi inilah jalan yang dah dipilih, kene teruskan...

anyway, today, i suppose pegi teluk gemang or something like that, ada rehlah, but then, disebabkan dah demam from beginning, so, buat bodoh jer lah, tak pegi...bukan sebab tak nak pegi, tapi, tak larat, yeah, i'm only a human, who has its limit, kalau lebih2, tak larat gak badan...rosak sistem badan lagi adalah!...tapi, tonight, after maghrib, insyaALLAH akan bertolak ke Rabutia, tempat sorang ustaz yang mengajar jaman sekolah menengah dulu...

haha, anyway, orang2 yang berjumpa dengan kekasihnya yang abadi, mula pulang, dah dua tga minggu...alhamdulillah, dieorg tak kene kemalangan yang melibatkan 400 peopele yang terkorban...insyaALLAH, syurga ALLAH menanti mereka di akhirnya...so, one of them, is ustazah jamilah..i seen her on thurday..hehe, die ok, still tersenyum, masa jumpa, dia baru habis bersenam dengan adik2 form 2, kelakar gak, senaman jam 10 pagi, apa daa...panas terik...tak kisah arr...baru nak call anak dia or ustazah lain, tanya when she going back, sekali, dah depan mata...haha..kelakar....apa daa zakri..

ok, cukuplah dulu, ni pun just masuk jap, sebab jap lagi nak bertolak ke KL, rabutia...gombak actually...seronok gak, kalau dapat jumpa ikhwah sana, lagi cantik...ok, enough is enough...moga ALLAH merahmati hambaNYA yang sorang ni, disamping sedara2, kawan2, dan umat Islam seluruhnya...insyaALLAH, kemenangan Islam semakin dekat, kita perlu pilih, kita akan menjadi orang yang menyokong perjuangan ini, atau sekadar menjadi pemerhati...atau, dah syahid di jalanNYA, bukannya gugur di pertengahan perjalanan...


-zakri-
-indahnya iman dan islam...-

No comments: