Monday, December 05, 2005

Pasrahkan diri...

Assalamualaikum,

diri ini penuh dosa,
kuharapkan, ampunan bagi diriku,
sucikan hati dari debu dan noda,
padamu,
kuserahkan, jiwaku...

selepas dua hari bercuti, macam jadi dalam masa dua hari...last two days, on friday, me with my fren, goes to a sister friend's wedding, macam tu lah kiranya, then, tolong2 basuh pinggan and cawan, suddenly, dua cawan, pecah, actually, satu tu, memang dah tahu pecah, dan dah asingkan, but then, there another one, tengah seronok2 basuh, zaassss...kene tangan...luka habis, cepat2 basuh tangan....tekan dengan tisu...then, letak plaster...hehe, lama dah tak kene. padan dengan muka sendiri...tapi, alhamdulillah, tak kene main arteri ke, boleh menaip dengan laju lagi..kafarah dosa, banyak sangat dosa nih!!...

hari sabtu, hari untuk tidor, dengan tido yang sangat banyak kuantitinya....dan menyebabkan keletihan badan...bosan jer...hari ahad is the best, pagi2, dah kuar g bandor, cari barang, lepas beberapa minggu busy dengan program, at last, dapat gak kuar, cari apa2 yang patut....

okeh arr tu, giler ngantuk...pagi tadi joging pusing utm lagi, tapi kurang mencabar, sebab joging berdua, then, kawan pancit lak tengah2 jalan, so, tak sempat penat, tak betul2 jog ah kiranya...

k, till next time...anyway, tadi tengok family picture masa raya, adik2 semua perangai sama macam abang dia yang sorang ni, huduh betul, kalau boleh, nanti nak upload gambor tu, tengok arr macamana...

lupakan kisah dukamu,
kerna ia akan membelenggu dirimu,
carilah cintaNYA,
cinta hakiki,
tiada tolok bandingnya,
ramai yang kecewa,
ramai yang gugur,,
tabahkan hatimu,
kuatkan semangatmu,
dalam mencari syurga hakiki,
dalam mencari redha ILAHI...

-zakri nak rehat kejap, penat arr...-

No comments: