Friday, December 02, 2005

ikan dan sotong

Assalamualaikum

salam sejahtera,

mmm...hari jumaat, hari yang paling indah antara semua hari dalamseminggu, dan hari yang sangat baik untuk berubah, menjadi satu momentum untuk menjadi seseorang yang lebih baik dari hari semalam....dan hari2 yang sebelumnya...

alhamdulillah, pagi tadi, awal pagi, lepas solat suboh, tiba2 tergerak hati kecil untuk keluar dari rumah sebentar...rasa macam tak sedap perut, rasa lemak2 berlebihan kat perut, so, decide nak joging, dan alhamdulillah, habis satu utm, dan masih mampu pergi kerja lagi lepas tu...jam 6.45 keluar,, joging, beli sarapan, jam 8 pagi dah kat pejabat, rasa refreshing, seronok sangat, not like yerterday, rasa mual, moody jer..sampai member pejabat pun tegur, so, today, i'll try my best, okeh, laporan ArcHydro, come on, bring out the flame!! betul ker? ala, belasah jer ar...


anyway, zakri have been zakri again, after another day of "the moody thing" happening...bestnyer perasaan ni...semalam, actually, ada mesyuarat, and terasa sangat penat...sebabnya, dari hari isnin, balik dari program petang isnin, malam g beli barang, tido macam biasa 12am, pagi, selasa, pagi keje, then petang tido jap, malam ada mesyuarat, tengah malam habis, rabu, sama gak, keje, petang main basketball, then, malam mesyuarat lagi, tapi mesyuarat lain, and last night, pun ada mesyuarat, so tak leh nak g, nak rehatkan badan, untuk menghadapi hari berikutnya dengan penuh semangat...

kadang2, tension bila kita tengah sibuk2, kalut nak siapkan itu, nak siapkan ini, then, bila tertidor, kita tertidor terlebih2...then kita menyesal, sebab tak terpaksa lebih lagi spend masa untuk kerja yang "termakan masa tidor" tadi. kalau nak fikir secara ligiknya, mesti kita rasa tertekan lagi..but try ubah cara berfikir...

sebenarnya, ALLAH sengaja nak rehatkan kita, nak bagi badan kita recover, supaya lepas tu, kita mampu bergerak dengan lebih laju lagi...tu sebab, kalau g program, pastu ada mesyuarat, tiba2 collapse, tidor mati, redha dengan ketentuan ILAHI, sebab kita manusia biasa, ada had, ada masanya, tenaga tertentu, so, redha dengan apa yang terjadi...tapi try jadi lebih baik, dengan cara....berjoging di pagi hari, mainbasketball petang hari...

-zakri ingin jadi mukmin sejati....-

No comments: