Friday, December 16, 2005

Doa Pagi...

Assalamualaikum...

apa yang ada,
jarang disyukuri,
apa yang tiada,


dari pagi menaip, tak upload2 gak blog nih, hampeh tul zakri..actually, dah menaip dah pun, just nak publish jer, tapi ntah kenapa, hati tak tergerak nak tekan butang tu, tak kesah arr..

anyway, nak citer sikit tentang majlis2 yang biasanya akan diadakan di akhir tahun nih! majlis perkahwinan! penat doo..yelah, as a member, kene datang gak, what ever happen pun, terutamanya bila ikhwah2 yang ada bound yang sangat kuat antara satu sama lain.."band of ikhwah", yang sangat best...letih gak nak g sana, nak g sini, tapi bila pegi, tengok pengantin ceria, alhamdulillah, selesai sudah separuh agama mereka, bukan kita, haha...

tak nak ah citer pasal ni, nak citer pasal r2a, road to acheh! best sangat, terasa nak join bebudak tu g acheh, tapi mana nk cari rm1000? alhamdulillah, setakat ni, ada simpanan, tapi akan dihabiskan pada yuran master, apa hasil? takde hasil...so, modul pertama sedang berlangsung....walaupun tak involve sepenuhnya, just memberi idea, yela, orang bekerja, nak curi masa kerja pun tak sanggup, tengok arr, lepas present kerja nih, insyaALLAH, akan try datang dengan banyaknya...hehe, tapi ada class untuk master, takpe, belasah jer...gunakanlah slogan "KAMI KENTAL!!"

lepas solat jumaat tadi, jumpa sorang ayahanda, ayahanda saifudin, yang baru balik dari cuti...hehe, seronok gak, lama tak nyakat dia, last2 dapat gak nyakat, zakri nakal! nak buat macamana, memang kami macam ni....apapun, r2a still running, esok akan ada futsal, riadah untuk bebudak tu..and dengarnyer, nak kene bawa usrah untuk dieorg, ok gak, lama dah tak bawa usrah...mesti seronok...bincang2 dengan dieorg...

mmm....ok, ok, sambung keje zakri, letih woo..teringat masa belajar, lepas solat jumaat takkan ada class, sebab dah tukar pada masa lain...every semester!! haha...kadang2, satu sem tu, sampai dua hari cuti seminggu, maksudnya, seminggu, hanya belajar 3 hari...sabtu ahad cuti, campur dua hari cuti...seronok!! and paling best, last semester, hari isnin cuti, jumaat petang takde class...lepas jumaat, rumah yang jauh2 semua balik, isnin petang baru sampai kolej, memang tak senonoh...biasanya orang2 KL, seremban dan yang dekat2 jer...yang jauh2, g berjalan kat JB, haha..

okeh, enough is enough...ngantok!!!

-zakri tak makan tengahari...-

No comments: