Thursday, December 08, 2005

azan zuhur dari masjid...


Assalamualaikum


tuhan, leraikanlah dunia,
yang mendiam, di dalam hatiku,
kerana di situ tidak ku mampu,
mengumpul dua cinta,

hanya cintaMu,
ku harap tumbuh,
dibajai bangkai,
dunia yang ku bunuh,



semalam, banyak benda terjadi, it look like, everything compress only in one day. apa daa aku tulis...anyway, semalam, beberapa benda unexpected terjadi..sebelum ni, ada gak menjadikan salah satu prinsip hidup, ialah "expected the unexpected", and i'm always remembering myself, and my fren about this, especially, time ada program besor2...so, patut dijadikan rujukan dimasa depan..

anyway, banyak benda kene settlekan, dan alhamdulillah, ALLAH bagi sedikit keyakinan dalam hati ini, untuk sentiasa optimis dalam hidup, untuk perkara2 duniawi, dalam ukhrawi? kurang sikit, tak berapa yakin, takut2 ALLAH tak terima semua amalan kita, sebab benda2 yang kecik yang kita tersilap...mmm...

anyway, sebenarnya nak sangat belajar tentang ISLAM dengan lebih mendalam, dalam bab hukum-hakam...sedih sangat kalau kita solat, pose, tapi tak ikut syariat, tak ikut sunnah nabi...main bantai jer...ikut kepala otak jer...kadang, risau bila memember yang tak nak terima benda ni, seem like dieorg dah cukup ilmu...tak nak usaha, even sedikit pun...sedih gak...tapi diri sendiri kene cari..jelous gak kat orang2 yang dimudahkan untuk mencari&belajar...satu lagi, nak belajar pembacaan Al-Quran secara talaqi...bersambungan ke Rasulullah, tak nak belajar dari kaset, dari apa2 yang lain..memang boleh, untuk pembacaan, tapi tak puas hati...

seronok sangat, bila something yang kita buat, terutamanya dalam bab ibadah ni, sama macam Rasulullah, kekasih ALLAH, best sangat!! kalau orang bercinta, mesti nak sama macam orang yang kita cintai, right? pakai baju sama warna, minat benda yang sama...bla bla bla...so, bila cintakan Rasulullah, mesti nak sama, kalau boleh, sedaya mampu...lebih2 dalam bab ibadah...mmm...seronoknyer...


-zakri yang cuba perbaiki diri-

No comments: