Wednesday, November 30, 2005

Atas Nama Chenta...

Assalamualaikum,

Hari yang indah, pagi yang indah, penuh kesyahduan dan rasa rendah diri...

penat sangat, mayB sebab tenaga guna habis-habisan time program ahad isnin lepas, rasa lembik jer badan, tak cukup tido? tak cukup makan? entahlah, apapun, semua ni, tetap kene teruskan...

mata mengantuk arr...semalam ada mesy malam, malam ni pun sama, bertindih lagi, ada dua, satu untuk r2A, best sangat...tapi tak tahulah, dengan condition badan macam ni, larat ker tak, tak tahulah...tapi, tetap rasa bertanggung jawab untuk datang, tengok arr macamana...

program, hari ahad dan isnin lepas, sangat berguna, rasa macam nak ulang balik, but banyak2 program, lepas beberapa tahun bergelumang dengan tarbiyah dan dakwah ni, paling terasa time supercamp, 2003, paling best, sebab memang otak focus kat program jer, takde sibuk2 dengan yang lain...masih terasa lagi, terbayang-bayang lagi ikhwah2 yang join sekali, yang sama2 panjat bukit, turun curam, memang sangat2 bagus, terasa macam nak ulang balik...

apapun, walau sesibuk manapun, walau terasa betapa teruk pun, tetap kene teruskan...walau tinggal seorang, tetap kene teruskan, harap2, lepas program lepas, hati ni dapat kembali suasana seperti ramadhan dulu, kembali mengejar redhaNYA, kembali berlari mengejar amalan2, cita2, matlamat utama hidup ini...

malam isnin, masa program, ada slot masuk ke dalam hutan dengan menggunakan tali, dan malam tu, sangat gelap...dan menjadi orang pertama masuk, time tu, terfikir, kalau apa2 jadi, memang takde orang lain nak suppport, time tu, memang redha & tawakal paling tinggi rasanya dalam hidup setakat ni, tak tahu nak cerita macamana, sebab diri sendiri fasilitator, dan orang yang akan menjaga orang lain, so, kalau apa2 jadi, takde orang nak support, patutnyer, kita yang support orang, tapi kalau takde support, susah gak....

anyway, cukuplah dulu, penat dah menaip, lagipun, mengantuk giler, tak ingat...UTM dah takde orang, semua dah balik, tinggal orang2 kuat JKM jer lah...so, cukuplah dulu..

______________________________________________

-zakri dah penat-

No comments: