Wednesday, November 30, 2005

Atas Nama Chenta...

Assalamualaikum,

Hari yang indah, pagi yang indah, penuh kesyahduan dan rasa rendah diri...

penat sangat, mayB sebab tenaga guna habis-habisan time program ahad isnin lepas, rasa lembik jer badan, tak cukup tido? tak cukup makan? entahlah, apapun, semua ni, tetap kene teruskan...

mata mengantuk arr...semalam ada mesy malam, malam ni pun sama, bertindih lagi, ada dua, satu untuk r2A, best sangat...tapi tak tahulah, dengan condition badan macam ni, larat ker tak, tak tahulah...tapi, tetap rasa bertanggung jawab untuk datang, tengok arr macamana...

program, hari ahad dan isnin lepas, sangat berguna, rasa macam nak ulang balik, but banyak2 program, lepas beberapa tahun bergelumang dengan tarbiyah dan dakwah ni, paling terasa time supercamp, 2003, paling best, sebab memang otak focus kat program jer, takde sibuk2 dengan yang lain...masih terasa lagi, terbayang-bayang lagi ikhwah2 yang join sekali, yang sama2 panjat bukit, turun curam, memang sangat2 bagus, terasa macam nak ulang balik...

apapun, walau sesibuk manapun, walau terasa betapa teruk pun, tetap kene teruskan...walau tinggal seorang, tetap kene teruskan, harap2, lepas program lepas, hati ni dapat kembali suasana seperti ramadhan dulu, kembali mengejar redhaNYA, kembali berlari mengejar amalan2, cita2, matlamat utama hidup ini...

malam isnin, masa program, ada slot masuk ke dalam hutan dengan menggunakan tali, dan malam tu, sangat gelap...dan menjadi orang pertama masuk, time tu, terfikir, kalau apa2 jadi, memang takde orang lain nak suppport, time tu, memang redha & tawakal paling tinggi rasanya dalam hidup setakat ni, tak tahu nak cerita macamana, sebab diri sendiri fasilitator, dan orang yang akan menjaga orang lain, so, kalau apa2 jadi, takde orang nak support, patutnyer, kita yang support orang, tapi kalau takde support, susah gak....

anyway, cukuplah dulu, penat dah menaip, lagipun, mengantuk giler, tak ingat...UTM dah takde orang, semua dah balik, tinggal orang2 kuat JKM jer lah...so, cukuplah dulu..

______________________________________________

-zakri dah penat-

Tuesday, November 29, 2005

Assalamualaikum,

Khabar yang indah di pagi yang tersangat indah, dan bersama nikmat iman dan islam, yang tiada banding taranya lagi...alhamdulillah...

pagi2 lagi, dah dengar nanyid "wahai mujahid"-sing by the Zikr, the old name for kumpulan nasyid raihan, rasa tersentak, sebab ada beberapa bait kata2 yang sangat menusuk kalbu...anyway, last two days, ada program di kluang, ahad and isnin, yeah i know, i've gotto work on monday, and this my first time "ponteng" to attend such a program..rasa berbaloi, walaupun sangat penat, actually, sengal badan jer, tak cukup tido. dan rasa seronok sangat, bila ada dibelakang tabir, bukannya orang yang diarah, tapi orang yang sama2 rancang, rasa berbaloi sangat, walaupun tak dapat 100%, tapi, 25%, even 1% is enough for me. syukur, at least, ada something, kan?

anyway, sampai rumah jam 7ptg, pastu terus g jusco, jalan2 sambil beli barang sikit, penat sangat2...giler arr...

tak kesah arr...alamak, ngantuk arr...k, ni sajer g kuiz apa ntah! resultnyer, jadi harry potter, bosan jer...tak kesah ah...

-zakri kepenatan-

Mengarut kejap....

You scored as .

Harry Potter

80%

Hermione Granger

80%

Remus Lupin

80%

Ginny Weasley

75%

Sirius Black

75%

Draco Malfoy

65%

Albus Dumbledore

65%

Ron Weasley

60%

Severus Snape

50%

Lord Voldemort

30%

Your Harry Potter Alter Ego Is...?
created with QuizFarm.com

Friday, November 25, 2005

Pagi Jumaat yang INDAH...

Assalamualaikum,

Hari Jumaat, seronok sangat, dapat solat jumaat, jumpa teman2, lepak2 jap, pastu, g makan! haha...apa daaa...anyway, selamat kembali, selamat membaca kembali. modblog masih down, biaq pi arr...anyway, masih belum habis belajar lagi kat cini, nak letak link, sebab susah nak menaip orang nyer alamat, leceh tul! tak salah kene guna hello, tapi komputer ni tak support kot, tak pun networking yang bermasalah! apa2 lah!

anyway, alamak, apasal warna jambu sangat nih? zakri, tukor arrr! okeh, okeh, tukor jap...k, macamana? better? oklah tu....mmmm....ngantok arr..sorang2 kat tempat keje nih! g minum kang, naya jer! apa daa...semalam, ustazah azimah datang rumah, haha, kelakar gak, sebab tak pasti, dia pernah datang tak, anyway, she's first daughter will get married on 10 disember, good luck to them!

hai...laju jer dieorg nih! rasa2 nya, tak ramai yang tahu blog nih, sajer jer...nak belajar menaip balik, bila dah ok nanti, baru publish betul2...

anyway, over here, rancak bercerita tentang gejala black metal, not the muzik, but the culture, they trying to make the muzik as a religion! tak semua, but ada yang buat! memang sengal! tak salah mak bapa, sebab for sure mak bapa try yang terbaik for their son&daughter, right? sebab dalam mastika pun, salah sorang yang cuba untuk "menjelajah" lebih dalam pun, kagum, sebab black metal, ada kitab sendiri! giler ah! apa la dieorg nih! pastu memuja syaitan yang direjam! haha...kesian, puja2, masuk neraka, kene siksa, sedih gak! tapi tak boleh nak buat apa, sebab tak tahu keadaannya, lepas disiasat, baru tahu! kalau berani, bagitahu arr kat seluruh tanah air ni, yang korang semua mengamalkan agama satanism, boleh g tazkirah, kalau tak nak gak, boleh bunuh jer, tak nyusahkan orang lain, kan?...

alamak, lebih2 lak zakri ni, k, cukup dulu, aduh, aduh, wei jangan pukul, aku tak bersalah arr....k, jumpa lagi...

-zakri-

Thursday, November 24, 2005

Assalamualaikum...


Assalamualaikum

dah lama blog ni ada, cuma malas nak upload, sebab biasa guna modblog, dan modblog asik down jer, so, decide, this one, mayB gonna b the main blog for me, hehe...cuma tak berapa nak pandai guna lagi, kene explore lagi! (tu yang maleh tu!)

anyway, insyaALLAH, apa yang akan disampaikan, cuba disampaikan sebaik mungkin, kalau boleh, nak belajar tukor2 benda dalam ni, tapi tak cukup masa, yelah, keje, sikit2 jer, curi2 masa sikit menaip, nak adjust, mmm...sukar gak! tak kesah ar...

ok, cukuplah dulu, rasa macam tak berapa familiar, tapi insyaALLAH, dalam masa terdekat, akan cuba try perbaiki lagi...tapi tak suka benda banyak2...suka simple2 jer...anyway, nak belajar dari hana', macamana nak upgrade sampai macam blog dia...hehe...

wassalam

-zakri kembali dengan blog yang lain-